Goed bezig in de 2e Periode

6 april 2022 Nieuws

We zitten halverwege in de competitie. Met 25 punten uit 13 wedstrijden is VCG aan een inhaalrace bezig. Werd de wedstrijd tegen torenhoge favoriet MSC nog verloren met 3-2. De “bus”wedstrijd tegen Espel en de uitgestelde partij tegen Ens werden beide met 3-0 in het voordeel van onze jongens beslist. Aanstaande zaterdag wacht de volgende strijd tegen het beste team uit de polder in deze klasse: Nagele.

MSC

Als we heel objectief kijken kan er maar 1 team dit jaar kampioen worden. En helaas zijn wij dit niet. Al kwamen we even dichtbij een overwinning tegen tot voor kort een hoofdklasser uit Meppel. Niet lang geleden was dit een ambitieuze zondagclub die de degens kruiste met vele topteams uit het zondagvoetbal. Dit seizoen is alles anders: MSC komt naar Geesbrug voor een topwedstrijd in de 5e Klasse! En met name zijn dit de beste ploegen in de tweede periode stand. VCG hoopt via deze weg een plek om promotie te bemachtigen. Bijna, bijna, ik herhaal bijna mochten de groen-witten denken aan drie punten. Het werd uiteindelijk 2-3 in het voordeel van MSC. De 0-1 was zeer ongelukkig. We kwamen door doelpunten van Enrico en Joey op 2-1. De ruststand was 2-2. De Meppelers waren de gevaarlijkste ploeg in de tweede helft. Keeper Sander van der Sleen was een sta in de weg. Door een dubieuze beslissing van de scheidsrechter werd de 3-2 van Erwin afgekeurd. In de slotfase sloeg het beste team alsnog toe.

Espel

De thuisnederlaag moest worden weggepoetst. Dit was de opdracht voor de wedstrijd tegen Espel. Met de bus vol spelers en supporters werd de weg naar succes vervolgd. Espel begon in tegenstelling tot VCG wel goed aan het seizoen. De rollen zijn nu omgedraaid en door een overwinning zou de gastheer uit de Noordoostpolder op ruime achterstand in punten worden gezet. En niets was minder waar. Het werd een verdiende overwinning: 0-3. Doelpunten van Dinand, Erwin en Enrico bepaalden de eindstand. De eerste helft voerden de groen-witten de boventoon. Wat resulteerde in veel kansen en een 2-0 voor VCG. In de tweede helft liet Espel meer van zich zien, maar net als tegen MSC was Sander goed aan het keepen. Door de 3-0 werd de wedstrijd in het slot gegooid. De busreis naar huis werd daardoor nog gezelliger.

Ens

Waar Espel al twee keer de tegenstander was van ons, was Ens nog vrij onbekend. De uitgestelde wedstrijd, beide keren werd deze vanwege corona afgelast, kon eindelijk worden afgewerkt. En wel op dinsdagavond 5 april om 20:00 uur. Het weer was niet best en dit kon ook over de wedstrijd worden gezegd. Het was een slordige wedstrijd van beide kanten, maar VCG maakte de minste fouten. En door individuele kwaliteit en goed uitgevoerde een-tweetjes werd het toch een makkelijke overwinning. De 1-0 was een mooie actie van Enrico die geen strobreed in de weg werd gelegd. Door de opgelegde kansen die gemist werden, geloofde de tegenstander nog in een goed resultaat. Een paar keer moesten de verdediging en doelman van der Sleen handelend optreden. Nadat de mannen uit de kleedkamer kwamen werd het voetbal er niet beter op. Totdat VCG zich oprichtte en snel de 2-0 (Silvan) en 3-0 van Erwin binnenschoot. Ens kon geen potten meer breken en de wedstrijd sleepte zich naar het einde. Het was een goede generale voor het tweede treffen met Nagele.