Alles in eigen hand

10 april 2024 Nieuws

Met nog drie wedstrijden voor het einde heeft VCG nog steeds de tweede plaats bezet. De laatst overgebleven ploeg die ons hier van af kan houden is Tiendeveen. Beide teams bestrijden elkaar nog op de één na laatste speeldag in Geesbrug. Een verslag van de afgelopen wedstrijden.

Alcides kan ook verliezen

De ongeslagen koploper wilde ook zijn 14e wedstrijd in winst omzetten. Het liep even wat anders. Gescoord werd er niet omdat beide verdedigingen het onder controle hadden. Het vierde gelijkspel op rij betekende de eerste verliespunten voor Alcides. Met een beetje meer scherpte had het zomaar de eerste nederlaag van het seizoen kunnen zijn. Maar die zou een week later alsnog volgen. TONEGO, de komende tegenstander van VCG, wist zelfs vier punten te pakken tegen de Alcideanen. Ook werd het nieuws bekend dat Alcides verder gaat met één prestatie-elftal. Kampioen worden lijkt een kwestie van tijd, maar ze zullen niet gaan uitkomen in de Vierde Klasse. Welke gevolgen dit voor VCG heeft, is op het moment van schrijven nog niet bekend.

Knappe overwinning op NKVV

Het was de wedstrijd met veel afwezigen aan VCG kant.Trainer Blaauw kon al weken niet beschikken over zijn eerste keeper Sander. Ook Joey (geblesseerd) en de geschorste Andy (die heeft laten weten nog een jaar in het groen-wit te willen spelen) en Dinand maakten geen deel uit van de selectie. Maar net als tegen Tiendeveen uit werd ook deze keer niet geprofiteerd door de tegenstander. De wedstrijd verdiende niet de schoonheidsprijs, de drie punten waren daarom niet minder welkom na alle gelijke spelen. Vlak voor rust zorgde Erwin voor 1-0. Joery was de maker van de tweede goal. NKVV maakte vlak voor tijd nog de 2-1. Maar daar bleef het bij. Al met al een terechte overwinning, omdat VCG net als in Dalerpeel het betere van het spel had. De afterparty in de kantine met livemuziek van Dennis Baas smaakte hierdoor nog beter. 

Zonnige dag in Zuidwolde

De warmste dag ooit op 6 april. Heerlijke omstandigheden voor een pot voetbal. Zon, bier en drie (doel)punten. Deze keer waren Joery, Silvan en Yaron de gevierde spelers. Wat voor Alcides geldt, gaat min of meer ook voor Zuidwolde op. Er zal nog één prestatieteam op zaterdag zijn. Volgend seizoen is de fusieclub FC Zuidwolde een feit. Dat betekent dat we Zuidwolde Zaterdag niet meer terug gaan zien. Met deze driepunter erbij gaat VCG de finale tegemoet. Op 20 april spelen we thuis tegen TONEGO, 11 mei is de thuiswedstrijd tegen Tiendeveen en de laatste competitiewedstrijd is op 18 mei in en tegen Blokzijl. Waarschijnlijk volgen daarna nog promotiewedstrijden voor een plek in de 4e Klasse. Meer hierover in het volgende verslag.