-

SC Erica 3

Niet getreurd

10 oktober 2021 Nieuws

VCG is niet goed aan de competitie begonnen, dat staat buiten kijf. De senioren hebben nog geen competitiewedstrijd gewonnen. Toch is er geen reden om te somberen, de eerste drie weken waren het tegenstanders van formaat. De toekomst ziet er hoopvol uit. De jeugd presteert goed. Met de vernieuwingen op het sportpark zijn we klaar voor de volgende fase.

Gelijkwaardig

De drie wedstrijden van VCG zijn allemaal geëindigd in dezelfde uitslag: 4-2 voor de tegenstander. Allemaal wedstrijden waarin VCG redelijk gelijkwaardig was aan de tegenstander. Helaas is dit niet op te maken uit de eindscores. Telkens werden de doelpunten te makkelijk geïncasseerd.

Alcides – VCG

De eerste competitiewedstrijd kwam Alcides redelijk snel in de eerste helft op 2-0 voor. VCG werd door persoonlijke fouten afgestraft. De rust werd ingegaan met een 3-1 achterstand. Deze les in effectiviteit werd met alle macht in de tweede helft tevergeefs getracht om te herstellen. Het bleek niet genoeg om de achterstand weg te poetsen. Uiteindelijk werd het 4-2 voor Alcides. Doelpunten VCG: Enrico Schonewille en Levi Dekker.

VCG – Espel

De eerste ontmoeting met dit team kreeg een vervelende wending. Een wedstrijd met twee gezichten mag je dit gerust noemen. Voor de rust was er niets aan de hand en leidde VCG met 2-0. In het tweede bedrijf waren de rollen omgedraaid en stond er na het laatste fluitsignaal 2-4 op het bord. Hoe kon dit gebeuren is de vraag: Espel kwam beter uit de rust en VCG verslapte en liet de gasten terugkomen. Jammer want in deze wedstrijd was VCG de bovenliggende partij. Alleen was de tweede helft nog niet gespeeld. En deze was voor de tegenpartij. Doelpunten VCG: Enrico Schonewille 2x

VCG – Nagele

Ook weer een onbekende voor VCG. Net als de tegenstander van vorige week komen de gasten uit de gemeente Noordoostpolder, Flevoland. Ook deze wedstrijd weet het team van Harjo van der Valle op voorsprong te komen. Nu zetten de gasten dit naar een minuut recht door een te korte terugspeelbal. Nagele maakte het tweede doelpunt uit een van richting veranderde vrije trap en de 1-3 zat een buitenspellucht aan. Voor rust werd de 2-3 in het doel gekopt. In de tweede helft kon VCG kon geen vuist meer maken en gebeurde er weinig. Nog wel viel net als in de vorige twee potjes de 2-4. Ook nu was VCG gelijkwaardig aan de tegenstander. Mede door discutabele beslissingen van de scheidsrechter werd dit het derde verlies op rij. Doelpunten VCG: Maik Pastoor en Erwin Doorn.

Voor uitgebreide verslagen kijk op onze Facebook-pagina.