Afscheidswedstrijd Erwin en Sander

26 juni 2024 Nieuws

Een week na alle feestvreugde als gevolg van de promotie naar de vierde klasse, spelen Erwin Doorn (38) en Sander van der Sleen (47) hun laatste wedstrijd. De altijd met bezieling spelende aanvoerder en de stijlvolle keeper namen afscheid van het prestatievoetbal. Met een team van VCG spelers en een team van oud-ploeggenoten en vrienden werden de spelers beloond voor hun lange loopbaan in het voetbal. Beiden heren hebben een mooie carrière gehad en nu stoppen ze op hun hoogtepunt.

Erwin Doorn

Zijn carrière begon als veelbelovende jeugdvoetballer bij FC Emmen. Daar heeft Erwin in de hoogste jeugdcompetities gespeeld. De onder 19 (voorheen A-jeugd) kwam uit in de Eredivisie. Hij speelde meestal in de spits.
Vanuit de jeugd volgde de overstap naar het eerste elftal, dat getraind werd door Jan Olde Riekerink. Bij FC Emmen heeft hij wedstrijden gespeeld in de hoofdmacht. Na het vertrek bij Emmen, speelde hij bij Hoogeveen. In zijn tijd daar speelde hij samen met Andy Kreeft. Na Hoogeveen werd Noordscheschut zijn volgende club. Bij Germanicus in Coevorden speelde Doorn van 2013 tot 2017. Een succesvolle periode in zijn loopbaan. Om daarna te eindigen bij VCG waar hij werd gekozen tot aanvoerder. Ook Patrick Kreeft keerde in datzelfde jaar terug bij VCG. Hij heeft met vijf trainers te maken gehad bij VCG. In het seizoen 2018/2019 werd de nacompetitie behaald. En nu zit de voetballende carrière erop voor Erwin. Het laatste en achtste seizoen kon voor hem niet mooier eindigen met promotie. Volgend seizoen is hij assistent van Sander Blaauw bij het eerste.

Bedankt voor de mooie voetbaljaren Doorn!

Lees ook dit artikel

Sander van der Sleen

Keeper en darter Sander is een echte VCG-er geworden. Met zijn huis in Geesbrug kon het niet uitblijven dat Van der Sleen ooit doelman van VCG zou worden. En dat gebeurde in 2019. Tevens spelen zijn zonen Justin en Sem dan ook in jeugdteams van VCG. Sander is jarenlang keeper geweest van Pesse Zondag, dat toen toen nog twee vertegenwoordigende elftallen had. Bij Pesse was hij een betrouwbare sluitpost en dat zou hij later in Geesbrug ook worden. Ook al gingen de jaren tellen, Sander hield zijn lichaam fit genoeg om het doel te verdedigen voor VCG. In zijn laatste jaar kampte hij met langdurige blessures. Maar op tijd fit gestoomd om aan de finale van het seizoen te beginnen stond hij daar. En hield zijn ploeg met de nodige reddingen overeind tegen de Lauwers en de Fivel. En nu stopt hij op zijn 47e als doelman van VCG. Wat hij zelf noemt als stoppen op je hoogtepunt. 

Bedankt Sander voor de vele reddingen!

Lees ook dit artikel

Veel meer over het afscheid op VCG Facebook.