Volgende wedstrijd

01 juni 2024 - 13:00

Competitiewedstrijd

VCG 2

-

SVBO 2

Andy Kreeft keert terug bij VCG

24 mei 2022 Nieuws

In navolging van zijn oudere neef en goede vriend Patrick, sluit ook Andy Kreeft zijn loopbaan als voetballer af in Geesbrug. De kopsterke verdediger komt over van Hoogeveen zaterdag. Andy ging op jonge leeftijd spelen bij vv Hoogeveen in de jeugd. Hij bleef daar en groeide uit tot boegbeeld van de club. Twee weken geleden kwam het nieuws dat Kreeft gaat afbouwen bij VCG.

Jeugd

In zijn jongste jeugdjaren droeg Andy, geboren in Geesbrug, het shirtje al van VCG. Hij voetbalde bij onze club tot de c-junioren in het groen-wit. In de tijd dat andere jeugdspelers ook de weg naar Hoogeveen hadden ingeslagen, werd de VV uiteindelijk zijn club. In de hogere jeugdelftallen werd al snel duidelijk dat Kreeft een talent was. Meerdere keren werd hij kampioen. Met als hoogtepunt het kampioenschap naar de 3e divisie met de A1. Bij Hoogeveen 1 bleef dit niet lang onopgemerkt.

Hoogeveen zondag

Het begon in de Hoofdklasse en eindigde in 2020 ook in deze klasse. Andy heeft bij Hoogeveen hoogtepunten en dieptepunten gekend. In 2004/2005 degradeerde de club naar de eerste klasse. De jeugd kreeg daarom de kans om door te stoten. Andy maakte zijn debuut ook in het eerste. Na vijf seizoenen promoveert Kreeft als nummer twee naar de landelijke hoofdklasse door de invoering van de Topklasse. Hoogeveen verovert in 2008 de noordelijke districtsbeker. Na vier moeizame jaren is Hoogeveen weer een eersteklasser. In 2018 werd hij kampioen van de 1e klasse F. De laatste drie jaren in de hoofdklasse was Hoogeveen zondag dichtbij promotie naar de Derde Divisie. Op 17-jarige leeftijd maakte Andy zijn debuut in het eerste elftal van Hoogeveen. Zestien seizoenen later zou hij op 336(!) wedstrijden komen voor de blauwwitten. Hij groeide al snel uit van jeugdspeler naar vaste kracht en aanvoerder van de club. Een rots in de branding van de verdediging die regelmatig een (kop)goaltje meepikte. Met recht mag je dan een boegbeeld worden genoemd.

Hoogeveen zaterdag

In het seizoen 2019/2020 kondigde Andy Kreeft zijn afscheid aan bij Hoogeveen zondag. Hij ging op een lager niveau bij de club spelen. Hoogeveen dat sinds 2012/2013 weer uitkomt in het standaard zaterdagvoetbal werd zijn “nieuwe” club. De zaterdagtak speelt tegenwoordig in de derde klasse. Als ervaren kracht stuurde hij als in zijn beste zondagjaren de verdediging aan. In de bekerwedstrijd tegen VCG was hij met Enrico Schonewille, nu speler van VCG, en oud-speler Sander van Veen één van de doelpuntmakers. Afgelopen zaterdag maakte hij nog twee competitiedoelpunten voor zijn club. Dit seizoen strijdt Andy nog volop met Hoogeveen zaterdag voor promotie naar de tweede klasse. Volgend seizoen is hij weer te bewonderen in het het groen-wit waar het ooit voor hem begon.

Bron: vvhoogeveen.nl