Willem in Hoogeveensche Courant

1 april 2020 Nieuws

Geesbrugger Willem Post (VCG): ‘Voetbal is nu even bijzaak geworden’

Verlaten sportvelden, geen reuring in het clubhuis. Voor bestuurslid Willem Post van 5e klasser VCG uit Geesbrug is het een onwerkelijke situatie.

Zijn leven staat al meer dan 45 jaar in het teken van voetbal, maar de coronacrisis heeft de sport voorlopig naar het tweede plan verwezen.

Een rare gewaarwording voor een man die tot over zijn oren in de voetbalsport zit. De gedrevenheid straalt uit zijn ogen. ,,Ik kan eigenlijk geen dag zonder voetbal, maar ik ben niet aan het nadenken over hoe we zo snel mogelijk weer aan spelen komen. Voetbal is nu even bijzaak geworden”, realiseert Post zich.

Keeper een roeping

Voor de poorten van sportpark De Heidepol in Geesbrug – de thuishaven van VCG – tuurt Post over de velden. Hij is er groot gebracht. Als jongetje speelde Post eerst in welpen en al rap kreeg hij in de gaten dat het zijn roeping was keeper te worden. Dat bleek een gouden greep. Al op 16-jarige leeftijd maakte hij als doelman zijn debuut in de hoofdmacht en nam twintig jaar later afscheid van het prestatievoetbal. Post groeide uit tot duizendpoot van de voetbalclub. Tal van kaderfuncties zijn bij hem in vertrouwde handen.

Doortrekken

Dat ‘zijn’ VCG zo snel mogelijk uit de kelder van amateurvoetbal moet is voor Post klip en klaar.

,,Even afgezien van de huidige ontwikkelingen, had ik mij dit seizoen wel heel anders voorgesteld. Ik had verwacht dat we de lijn van het afgelopen seizoen zouden kunnen doortrekken. We grepen toen in de nacompetitie net naast promotie naar de 4e klasse, maar nu gaat het ons duidelijk minder voor de wind.”

VCG staat met 25 punten uit 16 duels in de 5e klasse F op een modale vijfde plek. ,,Voor de nabije toekomst heb ik echter wel vertrouwen dat we ons kunnen doorontwikkelen. We hebben een jonge beloftevolle selectie en daar kunnen we jaren op voortborduren. Ook hebben we met het JO19-team een nieuwe lichting achter de hand. Op termijn moet VCG dan ook kunnen uitgroeien tot een stabiele 4e klasser.”

Mijlpaal

Op dit moment is Willem Post naast bestuurslid ook teamleider van de hoofdmacht van VCG. Er mag dan niet gevoetbald worden, maar achter de schermen is Post druk bezig om de lopende zaken te behandelen.

,,De sollicitatieprocedure voor een nieuwe hoofdtrainer is inmiddels opgestart en we zijn ook druk bezig met de invulling van het 75-jarig jubileumfeest. Dat staat komend jaar op het programma en er is alle reden om deze mijlpaal te vieren.”

Bron: Hoogeveensche Courant