Beker: Eerste niet, tweede wel ronde verder

23 september 2022 Nieuws

Net als ieder jaar werd het seizoen voorafgegaan door oefen- en bekerwedstrijden. Morgen begint de competitie. Hoe verging het de teams in de beker?

Eerste

VCG 1, ingedeeld in een poule met de Weide, Hollandscheveld en Willemsoord, is derde geworden. De eerste wedstrijd in en tegen de Weide ging met 6-2 verloren. Daarna werd thuis gewonnen van Willemsoord: 4-0. De laatste wedstrijd was de derby tegen Hollandscheveld. Gestaakt na 43 minuten bij een 1-1 stand. En zo kwam het bekeravontuur op een nare manier aan zijn einde. Speler Dion Tichelaar werd met een ernstige knieblessure door een ambulance afgevoerd. Wij wensen Dion veel sterkte met zijn herstel toe.

Bekeren tegen vv De Weide en vv Hollandscheveld, derde klassers en een vierde klasser was VCG bepaald geen favoriet in de groep. De spelers hebben tijdens de oefencampagne veel ervaring opgedaan tegen op papier sterkere tegenstanders. Deze ontwikkeling nemen ze mee naar de eerste competitiewedstrijd tegen Zuidwolde zaterdag.

Tweede

Noordscheschut 4 en Protos 3 voorblijven in de poule was de opdracht. VCG 2 is daarin geslaagd. Dit betekent een ronde verder in het bekertoernooi. De volgende tegenstander is nog niet bekend. 

Door een overwinning tegen de Schutters (1-2)en een gelijkspel tegen Protos (3-3) werd de volgende ronde behaald. De goede resultaten in de beker een vervolg geven in de competitie is het volgende doel. Met aanvoerder Oosterhuis als een leider en ervaring in het veld wordt de jonge spelersgroep vooruit gecoacht. Trainer/coach Bennie Sok begint morgen met zijn ploeg in Hoogeveen aan de competitie.