Volgende wedstrijd

01 juni 2024 - 13:00

Competitiewedstrijd

VCG 2

-

SVBO 2

Darters hervatten competitie

26 september 2021 Nieuws

Voor de dartteams van VCG zijn de competities na een lange covidpauze ook weer begonnen. Dartteams inderdaad, want er is een tweede team opgestart: VCG 26. En ze zijn goed begonnen aan hun competitie. Uiteraard spelen de kampioenen van VCG 180 dit seizoen een favorietenrol in de Eredivisie van Drenthe.

Nieuw team

Met teamcaptain Sander van der Sleen, ook keeper van het eerste elftal, komt VCG 26 uit in de Derde Divisie. De andere leden van VCG 26 zijn Richard Schonewille, Danny Benjamins, Joey Kikkert, Leroy Winkel en Rody Tichelaar. De eerste 2 rondes werden gewonnen. Deze week werd de tegenstander met maar liefst 9-0 verslagen. Bovendien gooiden Sander en Richard allebei één 180 score.

Favoriet

Zeggen we 180 dan kan daar maar één mee worden bedoeld. De mannen van VCG 180 gaan hun derde seizoen in. De vorige twee werden ze kampioen van de Eredivisie en wonnen ze de dubbel in seizoen 18/19. Jaargang 19/20 werd tussentijds afgebroken en vorig seizoen werd er helemaal geen competitie afgewerkt om dezelfde reden. Nu ook afstand is genomen van de anderhalve meter regel kunnen de mannen weer losgaan op het dartbord. De huidige kampioen en winnaar van de beker is favoriet in de hoogste competitie van onze provincie. Maar of deze favorietenrol ook na twee succesvolle jaren opnieuw wordt waargemaakt. Dat is de grote vraag.

Vaste krachten 

VCG 180 speelt al drie jaar met een vaste samenstelling. Van Stefan van Dalen werd inmiddels afscheid genomen. Met gelouterde namen als Albertino Essers, meervoudig deelnemer aan het WK (toen heette het nog de Embassy). De topdarters uit Geesbrug: Wim Kroezen (maakte deel uit van het Nederlands team) en Richard Kimmann (captain van dit succesvolle team). Danny Groote (180 gooier pur sang) en Bart van de Biesschebos. Bovengenoemde 5 bleven VCG 180 trouw en zullen ook komend dartjaar weer van zich laten horen.

Wil je op de hoogte blijven van de prestaties van onze darters? Kom dan eens langs op een speelavond of bezoek de pagina’s die te vinden zijn op deze site.