Volgende wedstrijd

01 juni 2024 - 13:00

Competitiewedstrijd

VCG 2

-

SVBO 2

De jeugd heeft de toekomst

12 november 2021 Nieuws

VCG zet zich volop in voor de jeugd. Al lijkt het dat het aantal (jeugd)leden steeds verder afneemt. Hier leggen we ons er niet zomaar bij neer. In de afgelopen tijd heeft de jeugdcommissie niet stilgezeten. Met de samenwerking met SCN is het behoud van jeugd in werking gezet. Ook een aantal activiteiten bewijzen dat de jeugd nog altijd de toekomst heeft.

Stichting VCG/SCN

Waar de eerste elftallen zich nog hebben beconcurreerd in de beker. Is de jeugdtak van beide clubs al anderhalf jaar geleden een samenwerking overeengekomen. Het klikt van beide kanten en de prestaties onderstrepen dit. Alle jeugdteams draaien lekker bovenin mee in hun competities. Het lijkt een hoopvolle toekomst voor de voetbaljeugd in beide dorpen. En ook aan de allerjongste jeugd wordt aandacht besteed.

Kaboutervoetbal

Op woensdag 10 november is het kaboutervoetbal gestart in Nieuwlande. Tussen 18:00 tot 18:45 uur konden de kleine voetballertjes, zowel jongetjes als meisjes, zich uitleven op de training. Die op een speelse manier door de begeleiders wordt gegeven. Het zou leuk zijn als er zoveel mogelijk kinderen aan de trainingen gaan deelnemen. De eerste stap naar een mogelijk succesvolle carrière.

Voetbalspektakel

Op ons eigen sportpark heeft op 16 oktober een waar spektakel plaatsgevonden. Vanaf 9:45 tot 13:00 uur werd de jeugd van 4 t/9 jaar,  op een mooie spellenmiddag getrakteerd. Uiteraard volledig voetbalgerelateerd. Zowel leden als niet-leden konden hieraan meedoen. Deze dag werd goed bezocht door de enthousiaste jongens en meiden die door nog enthousiastere begeleiding door de spelletjes werden meegenomen. Net als de vorige spellendag stond ook deze dag in het teken in het werven van nieuwe leden. Maar plezier stond uiteraard vooral. Kortom een geslaagde dag.

Tot zover het jeugdnieuws