-

SC Erica 3

Drie schamele punten uit laatste drie wedstrijden

18 maart 2024 Nieuws

Teleurstelling was te voelen afgelopen zaterdag na het laatste fluitsignaal. Boosheid en frustratie na opnieuw weggeven van een voorsprong. Dit was het gevolg van drie wedstrijden (zonder de geblesseerde keeper Sander) waarbij een overwinning verwacht werd, maar een puntendeling de uitkomst was. Maar toch, we staan nog steeds op plek twee in de stand.

Drie keer gelijk

In Beltschutsloot gaven de groenwitten in de slotfase de overwinning weg. Zonde en had niet gehoeven, want kansen werden tot de 1-1 bijna niet weggegeven. Met het goede gevoel van Tiendeveen nog in de benen, liepen de spelers de voetbalbelt op in de Wieden. Niet alleen maar mede door dit moeilijk bespeelbare veld kwam het spel niet echt op gang. Kansen waren schaars en er werd maar één keer doel getroffen door een speler van VCG. Het was Silvan die in de 55e minuut de 0-1 aantekende. Dat het nog 1-1 werd rond minuut 80 was natuurlijk een flinke domper.

De wedstrijd tegen VVAK thuis kende een ander scoreverloop. Het eerste doelpunt was van Jason Snippe, een prachtig schot van 20 meter in de kruising. Tevens zijn eerste goal voor VCG in de competitie.. Vlak voor rust maakte VVAK gelijk via Gerben Mennink. In de tweede helft maakte Eric Sieders de 1-2. Beide treffers vielen uit een voorzet. Het was drie minuten later Andy met de gelijkmaker. Met een kopbal verlengde hij een vrije trap in het doel. Al met al was de 2-2 eindstand een terechte afspiegeling van de kansen.

Dit kon niet worden gezegd van de puntendeling tegen Espel. Op papier een uitwedstrijd, maar de thuiswedstrijd werd vanwege feestelijkheden in het polderdorp in Espel afgewerkt. Door 1 benutte kans van Joey, die er een aantal had, was de ruststand 1-0 of 0-1 volgens het wedstrijdformulier.

Een moment tegen Espel toen het er nog zonnig uitzag voor VCG.

Best karig als je de kansenverhouding ernaast legt. Doordat VCG ook in de tweede helft niet effectief met de kansen omsprong, werd de tegenstander in de wedstrijd gehouden. Door de onnodige gelijkmaker een paar minuten voor tijd, was de teleurstelling groot. Nog meer dan in Beltschutsloot kwam deze domper veel harder aan.

Vervolg competitie

Het verschil met nummer drie Tiendeveen is 1 punt geworden en dan wacht ook nog volgende week de ongeslagen koploper Alcides. En daarna nog 5 wedstrijden, waaronder drie thuiswedstrijden tegen NKVV, Tonego en Tiendeveen. Dat is de een na laatste competitiewedstrijd. Houdt VCG die tweede plek vast?