Eerste elftal niet, andere teams wel door met competitie

29 november 2021 Nieuws

Uit de laatste 3 wedstrijden werden 7 punten behaald. Voorlopig zijn dit de laatste punten van dit kalenderjaar. Het voetbal in categorie A is stilgelegd vanwege de aangescherpte coronamaatregelen. Voor de andere teams gaan ondanks dat er niet getraind kan worden de wedstrijden wel gewoon door.

7 punten

Door de tegenvallende competitiestart (0 punten uit 3 wedstrijden en een doelsaldo van 6-12) werden de punten broodnodig geacht. En ze konden niet lang uitblijven, omdat de tegenstanders niet van hetzelfde niveau bleken te zijn als de eerste drie. In de uitwedstrijden tegen SVBS ‘77 (1-1), NKVV (2-6), en VVAK (1-2) werden zeven punten behaald en zo de weg naar boven ingeslagen. Helaas werden de confrontaties tegen Ens (2x) en vv Steenwijk vanwege corona gerelateerde redenen afgelast. Dit betekent dat VCG opgeklommen is naar de zevende plaats met evenzoveel punten. Hier moeten Harjo en zijn selectie het voorlopig mee doen. De competitie is door de KNVB tot nader bericht stilgelegd. Wanneer dit weer hervat wordt is nog onzeker.

Tweede elftal speelt door

Het tweede en de jeugdteams blijven voorlopig de competitiewedstrijden afwerken. In het nieuwe maatregelenpakket dat de komende drie weken zeker duurt (tot en met 18 december) staat dat ook de sportclubs vanaf 17:00 dichtgaan. Trainingsavonden zijn dus ook van de baan. De wedstrijden in categorie B die overdag gespeeld worden, gaan voorlopig door. Over de jeugd is in het vorige bericht genoeg geschreven. Gelukkig mogen en kunnen onze talenten hun goede prestaties een vervolg geven de komende zaterdagen.

Zwaar jaar

Het tweede elftal is nu zeven wedstrijden onderweg. Met drie punten, alleen winst tegen SCN, kan de conclusie getrokken worden dat het een zwaar seizoen is/wordt. De tegenstanders in deze klasse waarvan verloren werden, zijn simpelweg een maatje te groot gebleken. Ook de (trainings)opkomst laat te wensen over. Dit zal de komende tijd niet aan de orde zijn.