Erwin Doorn schiet VCG finaleronde in

9 juni 2024 Nieuws

De laatste keer dat VCG meedeed aan de nacompetitie was in 2019. Corenos was in Roodeschool na een onderling treffen te sterk. Vijf jaar later is opnieuw de nacompetitie dankzij een tweede plek in de reguliere competitie behaald. En deze keer werden De Lauwers thuis na een heuse thriller verslagen. En wacht er volgende week een wedstrijd tegen De Fivel op neutraal terrein. Voor een plaats in de Vierde Klasse.

Vuurwerk

De Lauwers, nummer drie in 5C, uit het Friese Warfstermolen had met een volle dubbeldekker de reis naar Geesbrug gemaakt. Ze waren echter vergeten om de tas met tenues in te laden. Eenmaal aangekomen op het sportpark miste er iets. Waardoor het reservetenue van VCG uitkomst bood. Niet in het eigen blauwe shirt maar in een grijs shirt kwamen spelers van De Lauwers samen met de in het vertrouwde groen-wit spelende VCG op. Tijdens een mooie vuurwerkshow liepen beide teams naar hun plek op het veld onder applaus van de aanwezige supporters. Zou het ook vuurwerk worden na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Roesink?

Onder het geknal en rook van vuurwerk betreden de selecties het veld.

Uit het niets

In de eerste helft waren beide ploegen aan het aftasten. Het duurde lang voordat een team het initiatief nam om het doel van de tegenpartij onder schot te nemen. De eerste keer dat er echt gevaar dreigde aan Friese zijde werd er een blok door de ijzersterke verdediging onder leiding van Andy gezet. De beste kansen in de eerste helft waren wel voor de Lauwers, maar de spitsen hadden het vizier niet op scherp. Of de VCG verdediging trad handelend op zodat gevaar weer geweken was. Het was geen enerverende eerste helft en het leek erop dat beide elftallen met een gelijke stand zonder doelpunten gingen rusten. Maar de voor de geblesseerde Joey ingevallen Yaron kreeg de bal in de 37e minuut en schoot uit de draai langs de verdedigers en keeper van de Lauwers in de verre hoek 1-0 binnen. Dit doelpunt kwam uit het niets en zorgde op dat moment voor vertrouwen in een goede afloop.

Dying seconds

Het was toch het team in het uittenue dat scherper uit de kleedkamer kwam. Na een kwartier resulteerde dit ook in de gelijkmaker. En tien minuten later zag assistent van der Weide als enige op het veld een handsbal. Bij VCG ebte na deze beslissing en de rake penalty die erop volgde het geloof langzaam weg. Het had tussen de 1-0 en 1-1 eigenlijk de score moeten uitbouwen om de tegenstander op de knieën te krijgen, maar nu liep het achter de feiten aan. Wissels en aanvallend optimistischer voetballen werden er gevraagd. Met de snelle aanvallers Kevin en Mitchel en spits Erwin zou er nog wat bewerkstelligd moet worden. Anders zou het avontuur weer na één duel erop zitten. Het leek niet te gaan lukken en iedereen had zich er al min of meer bij neergelegd. Maar toen kwam er een lange bal die door iedereen gemist werd en in de doelmond was het Erwin die het laatste zetje aan de bal gaf en zo zorgde voor de 2-2 in de laatste seconde van de wedstrijd. De VCG supporters waren helemaal door het dolle en opeens zag de wereld er weer anders uit.

Doorn zorgt voor de bevrijding

Die 2-2 was natuurlijk een mokerslag voor de gasten uit Warfstermolen. Zij hadden geen rekening gehouden met nog een verlenging van 30 minuten. Dus was het deze keer VCG die het heft in handen nam. Het spel zag er veel verzorgder uit van de groen-witten. Er werd gecombineerd en de spelers konden de bal makkelijker controleren. Die gelijkmaker in de dying seconds zou toch niet voor niets zijn geweest? Nee, want Erwin zorgde (in wat zijn laatste wedstrijd kon zijn) met een loepzuivere vrije trap voor de voorsprong en hij verzilverde even later ook uit een penalty de bevrijdende 4-2. Doorn met een hattrick, hiervan heeft hij in zijn carrière er niet veel van gemaakt. Dat het later nog in de 116e minuut 4-3 zou worden zorgde even voor billen knijpen. Good old Sander die net op tijd was opgelapt voorkwam nog met een schitterende reflex de gelijkmaker. En na het verlossende signaal van Roesink kon het feestje van het bereiken van de finale worden gevierd door spelers en supporters. Duo Foxwild heeft de fantastische sfeer die na deze wonderbaarlijke ontsnapping was ontstaan met muziek begeleid.

Op Facebook van VCG een uitgebreide fotoreportage van deze gedenkwaardige wedstrijd.

Volgende week op neutraal terrein (Loon) tegen de Fivel uit Zeerijp. Houd Facebook in de gaten voor meer informatie voor meer informatie rond deze belangrijke dag voor VCG.