Volgende wedstrijd

01 juni 2024 - 13:00

Competitiewedstrijd

VCG 2

-

SVBO 2

Geen nacompetitie, op zesde plaats gestrand

11 juni 2022 Nieuws

Het seizoen 2021/2022 zit erop voor VCG 1. Het was een seizoen met, daar zijn ze weer, hoogte- en dieptepunten. Een seizoen waarin we corona hebben uitgezwaaid. Hopelijk voorgoed. Een seizoen die slecht werd begonnen, goed werd ingelopen en net niet werd bekroond met een prijs. Helaas kwamen we net een punt tekort voor een verlenging met één of twee weken. Achttien (!) doelpunten in de laatste drie wedstrijden bleken niet genoeg voor het verdiende toetje. Plek 6 in de competitie is wat restte.

Steenwijker Boys

In ieders achterhoofd werd geprent dat de komende drie wedstrijden van het grootste belang waren. Het drieluik begon thuis tegen de eerste van de drie concurrenten om een plek in de nacompetitie: Steenwijker Boys. Uit werd met 4-2 gewonnen. Deze keer werd het 8-1 voor de groen-witte formatie. Moet worden gezegd dat de tegenstander met negen man de wedstrijd eindigde. Wel werd er een klap uitgedeeld richting de concurrent. Het onderling verschil werd vergroot naar 5 punten. De doelpuntenmakers voor VCG: 4x Erwin, 2x Enrico, 1x Dinand, 1x Henk. De volgende wedstrijd winnen zou betekenen dat VCG was geplaatst voor promotievoetbal. Maar het liep even anders dan gehoopt…

Steenwijk

De vorige uitslag was nog vers in de koppies van de VCG-ers en zou vertrouwen moeten tanken naar Steenwijk. De wedstrijd van het jaar tot nu toe moest het worden. Alles en iedereen was er klaar voor om er een mooie dag van te maken. Hoe anders was het na 90 en een paar minuten. Vooraf bedroeg de achterstand of voorsprong, het is maar hoe je het bekijkt, 2 punten in het voordeel van Geesbrug. Plaats vier geeft nadat de kampioen, nummer 2 en 3 in de stand bekend waren (resp. MSC Meppel, VV Nagele en MVV Alcides) het laatste ticket naar wedstrijden om promotie. Door de overwinning van vorige week zou het alleen nog tussen VCG en vv Steenwijk gaan. Het werd jammer genoeg de oudste club van Steenwijk die er met de prijs, zou later blijken, vandoor ging. VCG had helaas net als tegen Ens uit, MSC uit niet zijn dag. Het kwam nog wel 2x op voorsprong door Enrico, maar 4 goals van Steenwijk zorgden ervoor dat het op de laatste speeldag alleen nog hopen was op een wonder in Beltschutsloot en Blokzijl. En dan zou er zelf thuis gewonnen moeten worden van Alcides.

Alcides

Als iemand in de Toto voor amateurs deze uitslag goed had, was diegene miljonair geweest. Het deed er achteraf allemaal niet meer toe en dat was ook wel duidelijk te zien aan de spelopvatting van de gasten. Het werd 8-3 tegen het team wat als derde deze competitie zou besluiten. Een analyse erop los gooien heeft ook geen zin, dus beperken we ons tot het geven van de doelpunten makers van VCG: 5x Enrico (waarmee hij topscorer werd in deze klasse met 39 doelpunten (!), 2x Erwin en 1x Silvan. Het seizoen werd op een klinkende manier afgesloten, wat nadreunde was het missen van p/d. Maar er wordt ook al gekeken naar volgend seizoen. Zeer waarschijnlijk blijven alle spelers en trainer op Mike Pastoor (hij gaat bij Elim voetballen) aan onze club verbonden. Komt Andy Kreeft over van Hoogeveen zaterdag en keeper Youri Vendrig van zondag derdeklasser Raptim. Met de jeugd die zich goed ontwikkelt is er hoop om er volgend jaar weer fris en vol voor te gaan.