-

NKVV 1

Geen puntenverlies in 2022, 12 uit 4

20 maart 2022 Nieuws

Het jaar 2022 is VCG tot nu toe goedgezind. We zijn 4 wedstrijden verder en alle vier werden gewonnen. Tegen vv Steenwijk en SVBS uit Beltschutsloot stond dezelfde eindstand op het scorebord: 4-0. Alle goals werden in deze wedstrijden gescoord door Enrico Sconewille. Met 18 goals is hij de topscorer in onze klasse. Tussendoor werd hekkensluiter Blokzijl nipt geklopt. Joey Kikkert was de matchwinner (0-1).

Steenwijk

In 8 dagen tijd kwam de tegenstander uit dezelfde plaats. De vorige wedstrijd speelde zich af in Steenwijk, waar titelkandidaat Steenwijker Boys met 2-4 werd verslagen. Nu (5 maart) reisde vv Steenwijk af naar Geesbrug. De beide ploegen ontlopen elkaar niet veel in de stand. VCG kon bij winst zijn tegenstander voorbij in de ranglijst. En die boodschap begrepen de spelers. Door twee treffers van Enrico werd de rust met 2-0 bereikt. De Steenwijkers begonnen de tweede helft fel. De frustratie nam helemaal toe toen Enrico ook zijn derde en vierde van de middag aantekende. Tot deze wedstrijd had vv Steenwijk de minst gepasseerde verdediging. De opdracht was meer dan geslaagd. VCG heeft door een goede wedstrijdinstelling verzorgd voetbal de wedstrijd gewonnen en kan verder naar boven kijken.

Blokzijl

De tegenstander van vandaag 12 maart mocht ondanks de nul punten niet onderschat worden. In het havendorp werd vorige keer in een bar slechte wedstrijd gelijkgespeeld. Ook toen stond Blokzijl stijf onderaan. Gelukkig was vanmiddag de enige man die het net wist te vinden een VCG-er. Weer was het teleurstellende partij die het publiek voorgeschoteld kreeg. Mede door een zeer slechte grasmat kwam het spel in voorgaande wedstrijden niet uit de verf. Wat telt zijn dan de drie punten die uit deze matige wedstrijd werden meegenomen naar Geesbrug.

SVBS’77

De tweede ontmoeting met de Beltschutsloters was een kopie qua scoreverloop van de vorige thuiswedstrijd. Ook hier was Enrico de man met 4 doelpunten, ditmaal vielen ze allemaal voor de rust. Met hoog drukzetten op de helft van de tegenstander werden de gasten overrompeld. Wat resulteerde in een eindstand die in de eerste 45 minuten werd bewerkstelligd. Goed om te zien dat er een goed striijdplan van trainer Van der Valle kon worden worden omgezet in een mooie uitvoering op het veld. De tweede helft kon er worden uitgevoetbald met een veilige score op het bord. Het geeft vertrouwen naar de doordeweekse thuiswedstrijd tegen koploper MSC op dinsdagavond.