-

Tiendeveen 1

Goed begonnen aan competitie

8 oktober 2023 Nieuws

De competitie is begonnen. Met een nieuwe trainer en defensievere speelstijl probeert VCG een rol van betekenis te spelen in de 5e klasse. De topscorer vertrok naar Noordscheschut. Met negen punten in de eerste drie wedstrijden zijn de groen-witte heel goed gestart. Vooral met realistisch spel.

Openingswinst tegen Nieuw Balinge

De laatste wedstrijd in de beker verraadde al het een en ander. Met een klinkende overwinning op Bargeres (4-1) tankten de spelers vertrouwen naar de eerste wedstrijd. Niet voor de eerste keer in de geschiedenis was Nieuw Balinge de eerste tegenstander. Dit was tevens de laatste wedstrijd van het vorige seizoen op het terrein van de tegenstander. In zijn laatste wedstrijd voor VCG maakte Enrico Schonewille zijn laatste doelpunt in een wedstrijd die het seizoen treffend onderstreepte, als verloren. Ditmaal stond VCG scherper op het veld. De openingswedstrijd werd een prooi voor de spelers van de nieuwe trainer Sander Blaauw. Doelpunten van Justin Haveman en Joey Kikkert zorgden voor de drie punten.

Een thriller in Dalerpeel

De tweede wedstrijd was in Dalerpeel tegen NKVV. Het zou een enerverend potje te worden. De toeschouwers hadden zin in een mooie wedstrijd in heerlijk nazomerse omstandigheden. En ze werden niet teleurgesteld. Ze kregen een wedstrijd voorgeschoteld met aardig wat spannende momenten. Na een eerste kwartier die licht in het voordeel was van VCG, komt NKVV op 1-0 door een inschattingsfout in de verdediging. Niek Hilbink strafte het af. VCG drong in daarna aan en kreeg loon naar werken. Yaron Ulehake tekende voor de gelijkmaker. Kort daarna had Joey Kikkert de tweede op zijn schoen. Maar hij miste voor het lege doel. Deze misser zou hem het restant van de eerste helft nog een tijdje door het hoofd spoken. De tweede helft was VCG de bovenliggende partij. Er kwamen ook een aantal kansjes om NKVV pijn te doen, maar die werden niet verzilverd. Ook omdat er een man met een vlag aan de overkant er alles aan deed om uitgespeelde aanvallen te belemmeren. Dit lukte alleen de ongelukkige Kikkert wel, die toch de matchwinner werd. De grens probeerde ook deze goal te verhinderen. Terecht liet de scheidsrechter hem staan. NKVV nog kwam met tien man te staan, omdat keeper Mike Deuten een doorgebroken speler neerhaalde. Verder werd er niet meer gescoord en de drie punten gingen verdien in de tas mee naar Geesbrug.

Te weinig gescoord tegen SVBS’77

Medekoploper en dan een op het papier niet zo lastige thuiswedstrijd. Dat kon lang niet gezegd worden. Dat het een makkelijke middag zou worden kwam uit. Alleen de score had veel hoger kunnen uitvallen als de kansen ook beter benut werden. Toch kon er drie keer gejuicht worden. In de eerste helft door weer een doelpunt van Justin Haveman, de opkomende linksback in een Denzel Dumfries rol. Joeri Wiersma schoot in de 68e minuut raak. En ook topscorer Joey Kikkert maakte deed met zijn derde goal in de slotminuten een duit in het zakje. Hij pikt tot nu toe in elke wedstrijd een doelpunt mee. Met een reeks van drie overwinningen wacht de volgende tegenstander in Kerkenveld. Zaterdagmiddag om 14:30 uur.

Erwin Doorn kreeg voor de wedstrijd tegen SVBS een poloshirt met bronzen ster. Vanwege eerder behaalde 25 doelpunten van Voetbal Nederland.