-

SC Erica 3

Goed uit de winterstop

28 februari 2024 Nieuws

VCG blijft bovenaan meedoen voor promotie. De kansen voor meedoen aan de nacompetitie zijn gestegen. In 2023 werd de winterstop ingegaan met 22 punten uit 9 wedstrijden. Een doelpuntloos gelijkspel tegen concurrent Tonego in Luttelgeest en een middelmatig optreden (3-1) tegen laagvlieger Blokzijl waren de laatste twee wapenfeiten van 2023. Door twee belangrijke overwinningen in de maand februari is de tweede plek in 5G steviger in handen van de mannen van Sander Blaauw.

Tonego en Blokzijl

De wedstrijd tegen Tonego kende weinig hoogtepunten. VCG liet een paar kansen onbenut om als winnaar uit Luttelgeest te rijden. Het was vooral belangrijk om niet te verliezen, want Tonego is een naaste concurrent. De opdracht was dus de tegenstander niet dichterbij laten komen en als het even kan zelf uit de kansen die er zijn geweest het verschil te maken. Het werd een wedstrijd met strijd en zes gele kaarten en allebei een punt.

De laatste wedstrijd in 2023 was tegen S.V. Blokzijl. Hetzelfde resultaat als tegen Zuidwolde 3-1 winst. Over de wedstrijd zelf valt niet heel veel te zeggen. Behalve dat Silvan Hekker, Yaron Ulehake en Joey Kikkert het net wel wisten te vinden. En dat Blokzijl een eretreffer maakt in de laatste minuut. Na deze wedstrijd volgde het Protos Weering zaaltoernooi waar VCG in de eerste ronde werd uitgeschakeld.

Oefenwedstrijden

Tegen VIOS (2-0 winst) en KSC (8-0 winst)

Nieuw-Balinge en Tiendeveen

De titel verraad het al. Beide derby’s zijn winnend afgesloten. In de wedstrijd tegen Nieuw-Balinge werd pas na rust mede een respectabel niveau behaald. Helemaal scherp was VCG niet uit de winterstop gekomen, want de tegenstander kwam met 2-0 voor. Yaron verzachtte voor rust nog een beetje de pijn. Na de donderspeech van trainer Blaauw was het spelbeeld en de tussenstand omgedraaid. VCG is ineens feller gaan voetballen en binnen twee minuten scoorden Joey en Erwin. Ook de 3-3 en de winnende treffer van Andy vielen in de slotfase kort na elkaar. In deze wedstrijd is VCG met de schrik vrijgekomen en de tweede helft bied perspectief voor de volgende wedstrijd.

Die tegen rivaal Tiendeveen zou zijn. Met in het geheugen de tv wedstrijd van vorig seizoen waarin de mannen van trainer Michel van Essen een periodetitel pakte, reisden ze af naar Sportpark De Veenhoek. Voor weer een clash tussen beide verenigingen die in het voordeel van onze groenwitten werd beslist. Overigens zonder de basisspelers Silvan, Twan, Justin en Joey en de geschorste Dinand. De wedstrijd kenmerkte zich vooral door de wedstrijdmentaliteit en vechtlust die de spelers lieten zien. Ten koste van je tegenstander willen winnen. Dat is iets vanzelfsprekends, maar de spelers moeten het ook kunnen opbrengen. En dat klopte vandaag tegen Tiendeveen. Kansen waren er over en weer. Vooral spits Ucan had het vizier niet op scherp. De verdediging geleid door Andy en Erwin stond als een huis om de aanvallen af te stoppen. Door de afwezigen aan VCG zijde kregen spelers van het tweede kans op minuten. En dit hebben ze ruim voldoende ingevuld. In de 40e minuut werd het enige doelpunt gemaakt door Yaron. Alle spelers hebben het uiterste gegeven en helemaal leeg geknokt de drie punten over de streep getrokken. Zodat VCG in de laatste twee weken drie keer heeft gewonnen (VIOS, KSC en Tiendeveen).