-

Tiendeveen 1

“Koploper” na speelronde 7

12 november 2023 Nieuws

Na drie speelronden had VCG de volle buit. De volgende vier in dit verslag vertellen hoe het verder is gegaan. Kan er een vervolg gegeven worden na deze mooie reeks? We pakken de draad weer op bij de wedstrijd tegen VVAK.

Beterschap tegen VVAK in Kerkenveld

Een van de meest teleurstellende wedstrijden van het vorige seizoen was in Kerkenveld. Vooral in de tweede helft zakte VCG toen door de ondergrens. In speelronde vier wacht dezelfde wedstrijd. Tijd om de rollen om te draaien voor de ongeslagen selectie van Sander Blaauw. De spelers stelden deze keer niet teleur en wonnen verdiend van VVAK. Het verschil werd gemaakt in de goede eerste helft. Door doelpunten van Yaron (intikker) en Joey, die ook in zijn vierde wedstrijd scoorde. Ruststand 0-2. In de tweede helft, waar het vorig seizoen goed mis ging, werd nog twee keer gescoord. Het was weer Ulehake tegen tien Kerkenvelders. Door een penalty werd de eindstand 1-3. Een resultaat die gezien het vertoonde spel in het eerste bedrijf, meer dan verdiend te noemen was. En niet onbelangrijk de vierde overwinning in evenzoveel wedstrijden. Over twee weken wordt de competitie hervat.

Brilstand in Espel

Het werd een uitwedstrijd vanwege feestelijkheden in Espel. Tegen de plaatselijke SC die had verzocht om liever thuis te spelen. De wedstrijd zou in eerste instantie in Geesbrug plaatsvinden. Zonder Silvan en topscorer Joey die een weekend weg waren. En dit werd gevoeld. Het gemis van deze vaste krachten bleek voor VCG voor een driepunter te veel. In de polder werden de eerste verliespunten geïncasseerd. Kansen werden deze keer niet verzilverd. Over deze wedstrijd valt verder weinig te schrijven. Behalve dat de groenwitten ook na speelronde vijf nog ongeslagen zijn. Of dit ook tegen de torenhoge favoriet in onze klasse het geval is? Het wordt in ieder geval een mooie uitdaging in Meppel.

Alcides is maatje te groot

Een mooi affiche vooraf. Twee teams die nog ongeslagen zijn. VCG speelde alweer een uitwedstrijd. Om 17:00 uur stonden de nummers 1 en 2 in Meppel tegenover elkaar. Door een kickstart van Joey (twee mooie doelpunten) stond VCG verrassend binnen 20 minuten met 2-0 voor. Dit was voor Alcides het signaal om echt gas te geven. Daarna volgde snel de tegentreffer. Maar het klasseverschil werd in de tweede helft nog duidelijker. Door vier doelpunten, waarvan drie in de laatste tien minuten, stelde de kampioenskandidaat uit Meppel orde op zaken. Door deze nederlaag lijkt VCG zich te moeten focussen op de tweede plaats achter Alcides. Dit zou gezien de klasse van de tegenstander vandaag, die vorig seizoen in de vierde klasse uitkwam, het maximale zijn wat haalbaar is. Hier moeten we realistisch voor uitkomen. De volgende wedstrijd is in elk geval op papier minder lastig.

In slotfase langs Zuidwolde

Eindelijk kan het publiek thuis weer kijken naar een wedstrijd van het eerste elftal. De laatste thuiswedstrijd was ruim een maand geleden. Nu VCG weer weet wat verliezen is, wil het team van trainer Blaauw de punten thuis in Geesbrug houden. Dit zou mogelijk moeten zijn tegen Zuidwolde, een club dat sinds twee jaar ook in het zaterdagvoetbal een standaardelftal heeft. Al na 3 minuten lag de eerste erin. Yaron was de maker van deze snelle treffer in de regen. Hierbij zou het ook blijven in de eerste helft. Zuidwolde kon geen vuist maken. Ook VCG was na het uitvallen van Joey, die werd vervangen door Dinand, zoekende. Waar VCG in de tweede helft (grote) kansen mistte om verder weg te lopen. Ging Zuidwolde helemaal geloven in een goed resultaat toen via een kopbal de stand 1-1 werd. Het was wachten tot ver in de tweede helft dat de doelpunten aan onze kant nog vielen. Kevin Mertens maakte aan alle onzekerheid een eind door de bal in het doel te tikken na een doorbraak waar anders een penalty voor gegeven zou worden. Twan Koops zorgde in blessuretijd nog voor de 3-1.

De concurrenten hebben wedstrijden minder gespeeld. Desalniettemin mag VCG zich na zeven speelronden de koploper noemen. Maar voor hoe lang is de vraag. Op 25 november staat de volgende concurrent TONEGO om 15:00 in Luttelgeest (Flevoland) op het programma. Een wedstrijd om naar uit kijken!

Opgelucht lopen spelers na de 3-1 tegen Zuidwolde terug naar eigen helft.