Mooie prestaties van onze jeugd

14 juni 2022 Nieuws

Genoeg gesproken over het eerste team. Het is nu tijd voor een jeugdpraatje. De jeugd van VCG en SCN moeten we tegenwoordig erbij zeggen. De fusie pakt goed uit. Beide clubs zijn tevreden over de samenwerking Trainers en spelers hebben plezier in het spelletje. De resultaten zijn naar behoren. De eindstanden bewijzen dit. We lichten prestaties van de jeugdteams onder JO19, JO15, JO13 toe.

VCG/SCN JO19

Dit elftal is de voorjaarscompetitie als derde geëindigd, 20 uit 10. Respectievelijk zes en twee punten achter de tweede elftallen van FC Assen en Achilles 1894. Er werden zes wedstrijden in winst omgezet, twee gelijkgespeeld en twee verloren. Geen verkeerde cijfers voor een groep met potentie.

De jeugd onder 19, voorheen A-junioren, is een team met veel talentvolle spelers. Een aantal van hen heeft al wedstrijden voor het eerste mogen spelen. Naast Mike Pastoor, die volgend seizoen in Elim gaat voetballen zijn dat: Mitchel Pastoor, hij heeft zijn debuut gemaakt en gescoord. Dyon Tichelaar heeft zijn kunsten als solide verdediger ook al mogen tonen. Met Lamar Visbeen is het trio debutanten compleet. De andere spelers die niet worden genoemd maken ook kans om binnenkort door te stromen.

VCG/SCN JO15

Een mix van spelers uit Nieuwlande en Geesbrug. Hier is aan te zien dat beide clubs de vruchten plukken van de samenwerking. In een competitie met kampioen HH’97 (samenwerking tussen Hollandscheveld) en HODO en nummer 3 WNBC (samenwerking tussen Witteveensche Boys en Nieuw-Balinge) eindigt JO15, voorheen C-junioren als tweede. 31 punten werden behaald uit 13 wedstrijden. Met 8 verliespunten is dit een prima resultaat. Alleen de jeugd van Hollandscheveld deed het beter met vijf punten meer. 

VCG/SCN JO13

Ook dit team met talentjes eindigt de competitie als derde. In een spannende competitie met net als in de klasse van VCG veel teams uit regio Oost, komt VCG/SCN na 10 wedstrijden uit op 22 punten. De nummer 1 in de eindstand FC Oldemarkt heeft 25 punten. JO13, zo heetten vroeger de D-tjes eindigt gelijk in punten met SV Oosterwolde, het doelsaldo is het in voordeel van de Friese club. Alcides werd met 1 punt minder vierde. Al met al een goed resultaat voor dit beloftevolle team van VCG en SCN.

Conclusie

De samenwerking lijkt geslaagd. Uiteraard is er nog veel om aan te werken. Er worden mooie resultaten neergezet. De spelers hebben plezier. We komen net tekort voor een kampioenschap, maar dit lijkt niet ver meer weg. Er gloort hoop aan de horizon van VCG. Het beloven mooie komende jaren te worden. Daar hebben deze jeugdspelers alles voor in huis.