Nacompetitie weer behaald sinds 2019

25 mei 2024 Nieuws

We hebben er een aantal jaren op moeten wachten na steeds seizoenen van net niet. Het toetje van de competitie, de nacompetitie voor promotie naar de Vierde Klasse is een feit. De nacompetitie begint voor VCG op 8 juni tegen De Lauwers uit Warfstermolen.

Verdiend naar winst op Tonego

In een vrij eenzijdige wedstrijd werd de nummer vier van de competitie opzij gezet. Met doelpunten van Dinand en Joey in de eerste helft was het verschil al gemaakt en stond na de 36e minuut de eindstand op het bord. Er werd weinig tot niets weggegeven aan de tegenstander dat nog streed met Espel en VVAK voor de laatste plek in de play-offs. Wat op de laatste speeldag in het voordeel van Tonego werd beslecht. VCG zou met Tiendeveen drie weken later gaan uitmaken wie op de plaatsen twee en drie achter kampioen Alcides zou gaan eindigen. Beide teams waren al zeker van de nacompetitie.

Tiendeveen voor tweede keer verslagen

Het doel in dit onderlinge duel was de 2e plaats in de eindstand. Wat een voordeel in de eerste ronde van de nacompetitie zou moeten opleveren. Namelijk een thuiswedstrijd. Beide ploegen legden een gezapige wedstrijd op de mat op een goed gevuld sportpark. Twee ballen op de paal voor VCG in de eerste helft van Justin Haveman en Dinand Post en wat speldenprikken van beide kanten was het verhaal van de eerste helft.

De opdracht voor de tweede helft was dus scoren. En VCG kwam het beste voor de dag want na tien minuten was het 1-0 na een kopbal in het dak van het doel van Silvan. Hij kwam hoger dan zijn directe tegenstander na een goede voorzet vanaf rechts. Verder viel er niet veel te genieten maar was de spanning nog altijd niet weg. VCG speelde vrij solide en Tiendeveen was niet bij machte om heel dreigend te worden. Het was pas laat in de wedstrijd dat de 2-0 nog viel. Keeper Lubbers kon met rood vertrekken nadat hij de doorgebroken Kevin Mertens in het strafschopgebied vloerde. De penaltyspecialist Justin schoot VCG naar twee in de stand. Net als in de uitwedstrijd gingen de drie punten mee in de kleedkamer van de groen-witten. En daarna na het feest in de kantine waar nog even nagenoten werd met livemuziek van Silvia Swart.

Juichen na de 2-0 tegen Tiendeveen van Haveman

In de laatste speelronde werd hekkensluiter Blokzijl met 0-3 verslagen. Doelpuntenmakers: Yaron, Joey en Twan. En nu het vizier op de confrontatie met de De Lauwers. Zij sluiten het seizoen af met plaats drie in de Vijfde Klasse C Noord. 8 juni speelt VCG thuis. Kom de mannen van Sander Blaauw aanmoedigen. En maak er met z’n allen een feestje van.

Hopelijk houdt het niet op met één wedstrijd. De winnaar zal nog de finale gaan spelen tegen de herkanser uit 4E of 4F.