Net geen periode, goede start in laatste fase

28 april 2022 Nieuws

Even meenemen naar de wedstrijd tegen MSC. De derde goal van Dave Everts was uiteindelijk de beslissende voor de tweede periode. VCG greep hierdoor net naast een ticket voor het spelen van promotiewedstrijden. Ondertussen is de derde periode begonnen. Na 1 speelronde bezet Harjo van der Valle met zijn winnende team de eerste plaats.

Nagele

Opnieuw werd de bus voor iedereen, die deze middag mee wilde, ingezet. Richting Urk opnieuw. 
Het goede gevoel van de vorige wedstrijden was er bij iedereen. In Nagele zou de nummer twee van de competitie ons opwachten. De eerste ontmoeting in Geesbrug verliep voor de tegenstander positief. Het was de derde 4-2 nederlaag op rij voor VCG in evenzoveel wedstrijden. Zo begon het seizoen. 0 uit 3. En een doelsaldo van 6 voor en 12 tegen. Dit om aan te geven dat de club van ver moest komen om mee te doen voor de titel. Nu 10 wedstrijden verder en 25 punten rijker is het gat naar de nummer 2 Nagele nog maar zes punten. Door doelpunten van Enrico en Erwin (in de allerlaatste minuut!) werd de vroege achterstand omgezet en het gat naar drie punten verkleind. De overwinning smaakte als een koud glas bier. En de terugreis werd deze zege in de bus gevierd met de supporters.

NKVV 

De wedstrijd die geen wedstrijd werd. Op Tweede Paasdag stond er een inhaalderby op het programma. De oorspronkelijke datum ging door ziekte in de gelederen van NKVV niet door. Na   een afgekeurde treffer en een paar speldenprikken was het verzet van de Dalerpelers snel gebroken. Van de tien doelpunten die daarna gescoord werden kwam er geen èèn in het doel van VCG. Voor de rust werden drie gemaakt: Enrico, Joey en Mark Brinks. In het vervolg was er geen houden meer aan. Enrico schreef nog eens vijf doelpunten bij en jongste doelpuntenmaker Mitchell Pastoor maakte er twee. Ook qua toevoer uit de jeugd zit het bij VCG de komende jaren wel goed blijkt hieruit. De wedstrijd had natuurlijk een eenzijdig karakter, maar door deze monsteroverwinning laat VCG zien dat het gegroeid is in de laatste jaren. Bovenal dat het boven in de stand goed meedraait en mee wil doen om promotie naar de vierde klasse. Helaas kwamen we hiervoor in de periodestand een punt tekort. De tweede periode ging naar MSC, tevens koploper. Het achterstand naar de Meppeler SportClub bedraagt zes punten.

Blokzijl

Het begin van de nieuwe periode begint met een thuiswedstrijd tegen het puntloze Blokzijl. Ook na de zestiende speelronde veranderde dit niet. Het werd 3-0 voor de groen witten van trainer Van der Valle. Na de 0-1 in Blokzijl deed VCG wat het moest doen. Al bleef het spektakel van vorige week uit. Dit keer werden de doelpunten gemaakt door Levi Dekker, Enrico Schonewille en Joey Kikkert. Het spelbeeld kenmerkte zich vooral door een slordig spelende thuisploeg en het vertragende voetbal van een tegenstander die de schade wilde beperken. Door de overwinning leidt VCG wel de dans om de laatste periode. Volgende wedstrijd is opnieuw in Urkerland. Sportvereniging Ens is de tegenstander. De bus wordt volgetankt…