Nieuw seizoen begonnen

14 augustus 2021 Nieuws

Hoewel er nog geen officiële wedstrijden zijn gespeeld in jaargang 2021/2022, is de voorbereiding al in volle gang. Hopelijk gaan we het beleven dat dit nieuwe seizoen wel op een normale manier tot zijn einde komt. De grote vraag is dan ook: nemen we voorgoed afscheid van covid?

Voorbereiding

De senioren zijn na een zomerstop en verloren seizoen weer volop in training. Met 2 senioren teams gaan we de competitie in. In een oefenwedstrijd tegen een oude bekende, Berry Beuker traint Staphorst 2 ging het gelijkopgaand. VCG verloor weliswaar met 3-2 in vakantietijd, maar er werd een goede indruk achter gelaten. Tot deze wedstrijd werden onderlinge wedstrijden afgewerkt door de selectie. Trainer Harjo van der Valle staat ook dit jaar voor de eerste groep. Bennie Sok, trainer van het tweede, is overgekomen van de onder 19. In de voorbereiding worden nog een aantal oefenwedstrijden afgewerkt. Totdat op 4 september de eerste confrontatie in Emmen tegen SC Angelslo wacht. Op 11 september is NWVV de tegenstander in Geesbrug. Waarna net als vorig jaar de buren uit Nieuwlande in de laatste wedstrijd wachten. Een mooie voorbereiding op een hopelijk succesvol jaar in de 5e Klasse.

Jeugd VCG/SCN

Komend seizoen zullen VCG en SCN ook weer samenwerken. In dezelfde hoedanigheid als het voorgaande seizoen zullen we als stichting opereren. Met zowel wedstrijden in Nieuwlande als in Geesbrug. Houdt hiervoor de websites van de clubs en KNVB in de gaten. Het toetje van vorig seizoen was de Regiocup.

De Regiocup heeft ervoor gezorgd dat de jeugd weer mocht voetballen. Spelen van wedstrijden is iets wat ze niet meer kenden, maar in een kleine competitie konden ze weer de krachten meten met andere clubs. Alleen nog trainen behoort tot de verleden tijd. De indeling van beker en competitie zal niet lang meer op zich wachten. Ook dit zal binnenkort weer gepubliceerd worden op de VCG website.

Wij wensen alle jeugdteams een mooi en vooral lang seizoen.