Volgende wedstrijd

01 juni 2024 - 13:00

Competitiewedstrijd

VCG 2

-

SVBO 2

Project aanleg nieuw hoofdveld begonnen

27 mei 2020 Nieuws

Het werd tijd zullen de meesten van jullie denken. Gelukkig zijn vandaag de werkzaamheden aan het hoofdveld van start gegaan. Door een initiatief van de gemeente Coevorden worden alle clubs in deze regio voorzien van nieuwe velden. Bij ons is dit het hoofdveld waarop een O2 veld wordt aangelegd.

De firma Bouma Sport & Groen zal de werkzaamheden gaan uitvoeren. De voorbereiding hiervoor is inmiddels afgerond. Vanaf vandaag zijn ze begonnen met de renovatie van het hoofdveld: het grondwerk. Later zal de drainage worden uitgezet. De opbouw van het veld en het aanbrengen van de O2 toplaag. Tenslotte het inzaaien en afwerken. De werkzaamheden zullen ruim een maand in beslag nemen.

Wat is een O2 veld? Lava Oxygen is de belangrijkste pijler onder het 02 concept. Het is een speciaal gewonnen Lava met een fractie van 0-3 mm. In tegenstelling tot vele andere lavasoorten is het stofpercentage kleiner dan 5% waardoor er geen verdichting optreedt en de toplaag luchtig en stabiel blijft. Ga hier naartoe voor meer informatie.

De trainingen zullen vanzelfsprekend plaatsvinden op het trainingsveld en het pupillenveld. Het is nog niet te zeggen wanneer het hoofdveld weer gebruikt kan worden. Wordt vervolgd.

Een fotoimpressie