Volgende wedstrijd

01 juni 2024 - 13:00

Competitiewedstrijd

VCG 2

-

SVBO 2

Regio Cup voor jeugd

4 juni 2021 Nieuws

De KNVB Regiocup voor de jeugd gaat door! Zaterdag 5 juni trappen zo’n 33.000 teams af. De KNVB Regiocup bestaat dan uit vier speelrondes.

Landelijk

Acht maanden hebben ze er op moeten wachten, maar zaterdag 5 juni kunnen de jeugdteams in de categorieën t/m O18 jaar eindelijk weer wedstrijden spelen. Vanwege de coronabeperkingen van de overheid waren al die tijd alleen trainingspartijtjes op de eigen vereniging toegestaan. Nu gaan deze teams in het kader van de KNVB Regiocup weer wedstrijden spelen tegen clubs in de buurt, liefst zelfs op fietsafstand.

De KNVB Regiocup is het alternatief voor de competities die dit seizoen niet meer konden worden hervat door de coronamaatregelen. Voor volwassenen komen de versoepelingen te laat, maar afgelopen vrijdag maakte het kabinet bekend dat wedstrijden voor de jeugd (t/m 17 jaar) vanaf 5 juni weer zijn toegestaan. De KNVB Regiocup bestaat dan uit vier speelrondes.

In totaal staan nu 33.000 jeugdteams ingeschreven voor de KNVB Regiocup. Dat zijn niet alle jeugdteams omdat sommige verenigingen al andere plannen hadden of al de teamindeling voor het volgend seizoen hanteren. Nederland telt bijna 500.000 jeugdspelers in deze leeftijdscategorie.

(bron: KNVB.nl)

VCG en SCN jeugd

Voor onze jeugd betekent het goede nieuws dat er weer gevoetbald kan worden. Niet meer alleen trainen. Maar eindelijk weer wedstrijden spelen tegen leeftijdsgenoten van andere clubs in de buurt. De volgende categorieën zijn ingedeeld:

  • Jeugd onder 17 jaar
  • Jeugd onder 14 jaar
  • Jeugd onder 13 jaar
  • Jeugd onder 11 jaar
  • Jeugd onder 10 jaar
  • Jeugd onder 9 jaar

De competitie en het wedstrijdprogramma van de verschillende leeftijdsklassen zijn uiteraard terug te vinden op de teampagina’s.

Heel veel plezier gewenst aan de spelers en begeleiders die meedoen aan de regiocup. Zet hem op!