Terugblik bekertoernooi

16 september 2020 Nieuws

Ondanks de zware poule-indeling kan VCG met een tevreden gevoel terugkijken op de beker. Hierbij blikken wij even terug op de wedstrijden. De tegenstanders kwamen uit de derde (Hoogeveen zat. en Hollandscheveld) en vierde klasse (SCN). Hoewel alle drie wedstrijden werden verloren, gaan we met vertrouwen de competitie in.

Hoogeveen – VCG

Dit affiche stond voor het derde jaar op rij op het bekerprogramma. In de eerste helft bood VCG uitstekend partij tegen een van de betere teams, en misschien wel favoriet voor het kampioenschap, in de derde klasse D. De enige goal in het eerste bedrijf werd vroeg gescoord door Marcel Linthorst. Met een 1-0 ruststand was het de thuisploeg dat het minst tevreden was met het vertoonde spel. In de tweede helft werd het verschil in de stand met nog 4 doelpunten (alle vier met een Geesbrugs tintje) uitgebreid. Zowel Sander van Veen, Andy Kreeft en Enrico Schonewille vonden het net. Ze hebben allen een verleden bij VCG. Topscorer Sander van Veen maakte dit jaar de overstap naar de derdeklasser.

VCG – Hollandscheveld

Na de 5-0 nederlaag tegen Hoogeveen, stond in het tweede duel nog een derdeklasser te wachten. Op het met lint afgezette trainingsveld kruiste VCG de degens met Hollandscheveld. De eerste helft verliep moeizaam en was het vooral tegenhouden. Hollandscheveld stapte met een 0-1 ruststand van het veld. Door een vrije bal van Roy Strijker. Na de rust moesten de supporters zich snel naar het veld begeven. De 1-1 ontstond via een vrije trap van Stefan Hugen. Ook hier werd de bal via een speler van richting veranderd. Beide keren was de keeper kansloos. Dat gold niet voor Sander van der Sleen bij een aantal kansen die hij goed pareerde. Het spel werd harder en bleef spannend. Door een tweede treffer van Strijker werd de eindstand uiteindelijk op het bord gezet. Ook in deze wedstrijd werd VCG niet weggespeeld door een hoger geklasseerd elftal.

SCN – VCG

Voorafgaand aan deze derby werden de spelers getrakteerd op een passend potje vuurwerk. Na twee wedstrijden waren beide clubs kansloos om de volgende ronde te halen. Beide teams waren daarom extra gemotiveerd om deze wedstrijd te winnen. In een boeiende 1e helft was VCG de betere partij en kreeg het de beste kans om de score te openen. Na een goede aanval schoot spits Stefan Ottens de bal snoeihard op de paal. Mede daarom bleef het na 45 minuten doelpuntloos. Volkomen verdiend tot op dat moment opende VCG de score door een schuiver van Joey Kikkert. Na dit doelpunt bleek VCG iets te hebben losgemaakt bij de buren. Opeens begon het te lopen bij SCN en moest VCG verder terug. Dit spelbeeld bleef daarna in het vervolg zo. De krachten vloeiden weg uit onze spelers en SCN maakte twee goals in de persoon van Jeffrey Marissen. VCG kwam deze dreun niet meer te boven en de wedstrijd kabbelde naar het eind.

Goede indruk

Al met al biedt de voorbereiding voldoende perspectief voor een goed seizoen. Met twee overwinningen tegen vierdeklassers Nieuw Balinge en VIOS en een nederlaag tegen DKB werd er bij vlagen verzorgd gevoetbald in de oefenwedstrijden. In de beker boden de mannen van Harjo van der Valle knap weerstand tegen twee derdeklassers. Hoewel de laatste bekerwedstrijd tegen vierdeklasser SCN ook werd verloren, is het gevoel positief. De eerste competitiewedstrijd is tegen titelfavoriet MSC/Amslod. De wedstrijd is om 15:30 uur op Sportpark Ezinge in Meppel.

Overige bekerprestaties

Het tweede elftal speelde de eerste officiële wedstrijd van het seizoen thuis tegen FC Meppel 4. In een treffen over één wedstrijd werd met 5-2 verloren. Hierdoor was het bekeravontuur alweer afgelopen. Het bleek een goede generale te zijn voor de eerste competitiewedstrijd. Deze werd met 5-1 gewonnen van SC Angelslo 5.
VCG onder 19 deed het in de beker daarentegen wel goed. Trainer Bennie Sok zag zijn spelers met 7-1 winnen bij SC Elim en met 2-1 van ACV JO-19 2. De laatste wedstrijd ging verloren met 2-6 bij SJO WIJC/Vitesse’63. Deze wedstrijd deed er uiteindelijk niet meer toe. Want ACV en Elim kwamen in hun onderling duel niet verder dan 2-2. VCG werd hierdoor knap eerste in hun poule en bekert verder.
Ook VCG/SCN JO-15 heeft de volgende ronde van de beker nog in eigen hand. Twee knappe overwinningen (3-0 tegen FC Coevorden en 1-4 tegen SC Rouveen) zorgen ervoor dat in de laatste wedstrijd een punt genoeg is. Uit bij SJO HH’97 op 23 september valt de beslissing.
Een leeftijdscategorie lager haalde VCG/SCN JO-14 het net niet. In een poule met FC Coevorden (1-6), KSC (3-2) en Valthermond (3-1) werd VCG tweede in de stand met 6 punten achter FC Coevorden met 9 punten.
Tenslotte werd JO-13 derde in een poule met DVC’59 (1) en Noordscheschut (2) en CEC (4). Tegen de nummers 1 en 2 werd verloren met respectievelijk 2-0 en 3-6. De wedstrijd tegen CEC werd zeer overtuigend met 14-0 gewonnen.

Meer informatie over de teams van VCG lees je op de teampagina’s. Voor de actuele stand en het wedstrijdprogramma kun je daar terecht.