VCG 1 blijft koploper, na vreemd duel

30 september 2018 Nieuws

Zaterdag 29 september moesten de mannen van Gert Veenstra het opnemen tegen SETA uit Musselkanaal. De wedstrijd stond onder leiding van Dhr. B. Loof, die deze middag een hoofdrol op zich nam.

De thuisploeg begon sterk aan het duel en kreeg in de 19e minuut loon na werken, een voorzet van Mark Brinks ging over alles en iedereen heen maar bij de tweede paal was het Levi Dekker die zijn man uitkapte en beheerst de 1-0 aantekende.

Na het doelpunt leek VCG te denken dat de wedstrijd al gewonnen was maar niets leek minder waar, in de 22e minuut kreeg de linker spits de bal, die omspeelde Stefan Hugen en liet doelman Danny Benjamins kansloos in de korte hoek, 1-1.

SETA probeerde de thuisploeg onder druk te zetten maar doelman Benjamins keepte een goede wedstrijd. In de 33e minuut kreeg Remon Benjamins de bal binnen het strafschopgebied en na enig kappen en draaien rondde Benjamins beheerst af, 2-1.

In de 37e minuut was het Justin Feddema die het niet eens was met arbiter Loof en reageerde door de bal hard op de grond te gooien, hiervoor kreeg de middenvelder een gele kaart voorgeschoteld.

Even later floot de arbiter weer maar ditmaal was het omdat Brinks een goede steekpass van Dekker afrondde en de 3-1 achter de doelman schoof.

Op slag van rust werd Brinks binnen de beruchte lijnen onderuit gehaald en mocht Benjamins aanleggen voor zijn tweede van de middag maar de bal vloog hard rakelings langs het doel. Even later was het een overtreding van Feddema die hem een tweede gele kaart opleverde en dus iets vroeger de kleedkamer kon opzoeken.

In de tweede helft werd het er allemaal niet beter op en ook arbiter Loof deelde mee in de malaise.

Halverwege de tweede helft kreeg SETA iets de overhand maar doelman Benjamins wist zijn doel verder schoon te houden en hield zijn ploeg op de been.

Vlam in de pan

Op een gegeven moment stak de assistent arbiter van SETA de vlag in de lucht voor buitenspel, dit viel niet in goede aarde bij de bank van de thuisploeg en er ontstond een opstootje, wat overigens snel werd gesust.

Tegen het einde van de wedstrijd kreeg de net ingevallen Mike Schonewille een rode kaart voor een overtreding, die ook met geel bestraft had kunnen worden.

Na dik zeven minuten blessuretijd vond ook Loof het welletjes en floot hij af.

Door deze overwinning blijft VCG koploper in de 5e klasse F Noord en moet het volgende week aantreden tegen nieuwkomer DOS’63 in Linde.

Man van de Wedstrijd: Danny Benjamins