-

SC Erica 3

VCG begint 2022 met winst in Steenwijk

19 februari 2022 Nieuws

We zijn weer begonnen. En hoe. Met een klinkende overwinning en een uitslag waarbij VCG nu aan de goede kant van de streep staat: 2-4.

Covid

De Corona heeft er in het begin van het jaar flink ingehakt bij de club. Veel spelers en stafleden kregen er mee te maken. Ze hadden zelf een positieve test ondergaan of het virus was in de familie geslopen. Bijna niemand werd gespaard door deze besmettelijke, maar minder ziekmakende variant. Toch werd door onze voorzichtige overheid het onvermijdelijke besluit genomen: het land gaat weer open. Koning Voetbal is weer aan zet.

Stormachtig

VCG trad in zijn 7e(!) competitiewedstrijd aan tegen de (mede)koploper. In het seizoen 19/20 werd de wedstrijd verrassend gewonnen door Steenwijker Boys die tot dan toe geen wedstrijd had gewonnen. Uitslag: 4-2. Ditmaal waren de rollen omgedraaid. Om 17:00 uur was de aftrap. En het begin was net als de afgelopen dagen stormachtig te noemen. Na twee minuten wist Enrico Schonewille al het net te vinden. Binnen een kwartier lag de tweede van hem erin. En een kwartier later was het 0-3 door Joey Kikkert. Dit was tevens de ruststand. Opnieuw was er een verrassende uitslag in de maak.

Laatste woord

Na de rust lieten de jongens uit Steenwijk zich ook gelden. De 1-3 viel acht minuten na de theepauze. Het leek nog spannend te worden toen ook de tweede aan de score werd toegevoegd. Het was uiteindelijk Silvan Hekker met het laatste woord. Die treffer zorgde ervoor dat dezelfde eindstand als twee jaar geleden op het bord stond. Nu in het voordeel van de groen-witte brigade van Harjo van der Valle. Eindelijk een 4-2 die wel drie punten heeft opgeleverd. Deze overwinning smaakt naar meer. Het feestje zal straks in het pas heropende dorpscafé verder gevierd worden.