VCG gelukkigste in winderige wedstrijd

8 december 2018 Nieuws

Vandaag ging VCG de strijd aan met NWVV uit Nieuw-Weerdinge. De wedstrijd werd geleid door good old heer Jagersma. In een wedstrijd waarbij de wind een grote invloed had, trok VCG met 5-4 aan het langste eind.

Na een doelpuntrijke eerste helft zochten de mannen van Gert Veenstra met 4-3 de kleedkamer op voor de rust. Typerend voor de wedstrijd was de 1-1. De bal belandde, gedragen door de wind, via het hoofd van een speler van NWVV in eigen doel. Andere doelpuntenmakers voor VCG waren Sander van Veen, Levi Dekker en Erwin Doorn. Voor NWVV scoorden Mark Kok, Orlando Uitenwerf en Roy Supèr.

Na de 4-4 van opnieuw ‘Ollie’ Uitenwerf kregen de gasten uit Nieuw Weerdinge in de tweede helft de beste kansen. Nadat de “storm” enigszins was gaan liggen, had VCG toch het laatste woord. Ver in de tweede helft kreeg VCG na hands een penalty. Voor Remon Benjamins bleek dit een koud kunstje.

Zo werd na een enerverende wedstrijd de tweede plaats voor de winterstop veiliggesteld. Koploper Mussel won eveneens en mag zich “herbstmeister” noemen. Na de winterstop gaat de competitie in de 5e klasse F verder met een thuiswedstrijd tegen Erica ‘86.