Tonego 1

VCG wint na gedenkwaardige wedstrijd

29 april 2018 Nieuws

VCG – Mussel 4 -1

Zaterdag 28 april trad VCG aan tegen de nummer 5 in de stand Mussel. De wedstrijd stond in het teken van het overlijden van een gewaardeerd clubman Aaldert Snippe. Voor aanvang van de aftrap was daar ook de gepaste minuut stilte. Ingeleid door de leidsman van deze middag de heer Wijnstra uit Drachten.A�A�

In de eerste helft had VCG de volledige controle over de wedstrijd. Hieruit volgden een aantal goede kansen. Dat de rust werd ingegaan met een 1-0 (Patrick Kreeft) voorsprong was iets aan de magere kant.A�

De tweede helft richtte Mussel zich iets op. Zij strijden nog voor een plaats die rechtgeeft op nacompetitie. Het spelbeeld bleef nagenoeg hetzelfde. VCG was de betere ploeg. Dat bleef zo totdat de scheidsrchter het nodig vond om met gele kaarten, 6 voor VCG, te gaan strooien. Nadat Mussel op 1-1 was gekomen, kreeg het ook nog een penalty om de wedstrijd naar hun hand te zetten. Deze werd echter gestopt door “good old” Bennie Sok. Dit gaf VCG weer de moed om te gaan aanvallen zoals ze het grootste gedeelte van de wedstrijd hadden gedaan. Uit de eerste de beste aanval scoorde Dinand Post na een voorzet van Mark Brinks de verlossende 2-1. Vervolgens kreeg ook VCG een penalty die verzilverd werd door Patrick Kreeft. En als het al niet genoeg was, bepaalde Remon Benjamins na een mooie actie de 4-1 eindstand.A�

Al met al een verdiende overwinning voor de mannen van Willem Post en een mooi eerbetoon aan Aaldert Snippe.