10 februari 2019 Nieuws

VCG na nipte zege gedeeld koploper

Op een winderig sportpark “de Heidepol” ontvingen de mannen van, de nieuwe trainer, Berry Beuker, de rode lantaarndrager Erica’86. Goed voetbal was er maar sporadisch te zien met een straffe wind die dwars op het veld stond.

Berry Beuker kon vanmiddag niet beschikken over Remon Benjamins, die een schorsing uitzat en ook Erwin Doorn was niet inzetbaar vanwege wintersport.

VCG begon redelijk aan het duel, dat onder leiding stond van arbiter Okken uit Hoogeveen. Telkens wanneer VCG gevaarlijk werd was de scherpte er niet, in de 15 minuut was de scherpte er wel maar Sander van Veen werd teruggefloten wegens buitenspel. In de 27e minuut was het dan wel raak, Justin Feddema liet de doelman kansloos en zette de 1-0 op het scorebord. VCG kreeg in de eerste helft nog een aantal kansen maar kon de voorsprong niet vergroten.

In de tweede helft werd het spel er niet beter op, het was Niek de Wolde die in de 60e minuut aan de buitenspelval ontsnapte en alleen op doelman Danny Benjamins af mocht gaan en oog in oog met de doelman maakt hij geen fouten en liet de gelijkmaker aantekenen. VCG leek het even helemaal kwijt te zijn want acht minuten later namen de gasten middels Jasper Hogenberg brutaal de leiding, 1-2.

Erg lang konden de gasten niet van de voorsprong genieten, in de 76e minuut rondde William Koster een voorzet van Levi Dekker bekwaam af en bracht de ploegen weer in evenwicht, 2-2. Toch moesten de mannen van Beuker oppassen voor de voorwaartsen van de Ericanen omdat er in de jacht op de overwinning ruimtes vielen in de verdediging.

Penalty

In de 84e minuut werd de goed spelende Levi Dekker onderuit gehaald binnen de beruchte lijnen en Sander van Veen schoot vanaf elf meter de thuisploeg naar de overwinning.

Doordat de wedstrijd van koploper sv Mussel werd afgelast, heeft VCG evenveel punten dan de koploper