Afscheid van wisselvallig voetbaljaar

21 mei 2023 Nieuws

Reëel gezien is dit een teleurstellend seizoen gebleken op voetbalgebied. Uiteraard hebben we het dan over de senioren: het eerste en het tweede.

Vlaggenschip

Het beoogde doel is niet behaald door het vlaggenschip. En mede door blessures en andere tegenslagen en bij vlagen stroef voetbal is de hoop op promotie als sneeuw voor de zon verdwenen. Negatief bekeken zijn blessures, mentaliteit en persoonlijke fouten de grootste factoren voor het missen van enige rol van betekenis in de Vijfde klasse. Maar het seizoen kan samengevat worden in één woord: wisselvallig. Met 28 punten in 22 wedstrijden op een 7e plek in de eindstand.

Waren er ook nog positieve punten te benoemen? Ieder seizoen kent ups en downs. En zo was de terugkeer van Andy Kreeft een hoogtepunt dit seizoen. Deze ijzer- en kopsterke verdediger zorgde ervoor met zijn ervaring en leiderschap dat het aantal tegendoelpunten nog werd beperkt. Tevens maakte hij dit jaar zijn 25e goal in het competitievoetbal. Ook is de ontwikkeling van jonge spelers die vorig jaar nog in jeugdteams speelden een lichtpunt te noemen. 

Tweede

Ook het tweede elftal heeft de gevolgen ondervonden van de malaise in het eerste. Door vele blessures stond de goede voorbereiding in de beker in de schaduw van de resultaten in de competitie. Helaas werd het hele seizoen, op de eerste weken na, onderin punten gesprokkeld. Degradatievoetbal is niet het woord waaraan voor de eerste speelronde werd gedacht.

Bennie

Trainer en leider van het 2e elftal Bennie Sok houdt het na dit jaar voor gezien. Na jaren verschillende elftallen, pupillen, junioren en senioren, te hebben getraind en gecoacht, is hij toe aan iets nieuws. Hij zal niet definitief weg zijn bij VCG, maar wel als trainer van het tweede. Ontzettend bedankt voor de vele jaren die je je hebt ingezet voor onze club. 

Afscheid

Na dit seizoen wordt er afscheid genomen van trainer Harjo van der Valle. Helaas hebben twee jaren onder hem niet geleid tot een prijs. We bedanken hem voor zijn werk en inzet die hij in de club heeft gestoken. En wensen hem veel succes bij de volgende klus. 

Enrico Schonewille, onze topscorer, heeft een transfer naar Noordscheschut verdiend. In zijn eerste seizoen heeft hij op een paar doelpunten na de topscorertitel in Drenthe (39) net niet gegrepen. Dit jaar verliep het net als bij het hele team veel moeizamer. De laatste weken wist hij het net weer makkelijk te vinden. Zijn 20 doelpunten zijn goed voor een derde plaats in de 5e klasse G.

Meerdere spelers hebben te kennen gegeven niet meer door te willen in het eerste van VCG. Justin Feddema niet voor het eerst. Ook beloftevolle spelers zoals Levy Dekker hebben laten weten te zullen stoppen. Dit nog onder voorbehoud.

Grasmaaier

Zoals gemeld gaan we het nieuwe voetbaljaar in met een nieuwe trainer. En hoe symbolisch ook. VCG heeft nog een andere aanwinst: een gloednieuwe grasmaaier.