-

VCG 1

GEPROMOVEERD

16 juni 2024 Nieuws

Zenuwslopend, zo kunnen we de nacompetitie wel typeren dit jaar. Vandaag de finale van het spannende tweeluik. Met nog zes minuten te gaan, legt Andy de bal gedecideerd op de penaltystip. Iedereen aan de kant houdt zijn adem in. HIJ ZIT! Nog even vasthouden en dan klinkt het fluitje: VCG krijgt loon naar werken en is Vierde Klasser.

Bussen en vuurwerk

De bussen zijn geparkeerd aan de rand van het parkeerterrein van Loon. Voor de Fivel bekend terrein, want ze hebben vorige week de gastheer v.v. Leo laten degraderen. Na de geweldige apotheose van vorige week met de Lauwers staan de koppies van de VCG-ers weer strak. Want ook leek vorige week al op een finale, vandaag is de echte finale tegen De Fivel uit het Groningse Zeerijp. Het vuurwerk luidt de wedstrijd in.

Geen buitenspel

De oranjehemden beginnen goed aan de finale en krijgen de eerste mogelijkheid, maar Sander houdt zijn doel schoon. De doelpost reageert ook alert op een eerste serieuze doelpoging. VCG begint nerveus aan de wedstrijd en heeft weinig druk naar de voren. Naarmate de eerste helft vordert, komen de groen-witten meer uit hun schulp. Mede door gepruts in de Groningse verdediging komen er ook mogelijkheden voor de ploeg van trainer Sander Blaauw. De grootste kans is voor Joeri die de bal na een prima aanval niet goed genoeg inschiet. Het meest hachelijke moment moet dan nog komen. Na een goed afgemeten vrije trap die verlengt wordt door het hoofd van Andy, is het Erwin die voor de keeper voor 1-0 zorgt. Maar de man met de vlag denkt dat het buitenspel is en de scheids neemt het signaal over. Een beslissing die voor veel onbegrip zorgt aan de kant.

Status quo

Waar de eerste helft nog voor wat opwinding heeft gezorgd voor beide doelen. Na de rust is het vooral een status quo. Kijken langs de kant naar een dobber die niet vaak onder gaat. Het enige moment is een schot op de paal van de Fivel. Velen hebben gedacht dat dit schot de wedstrijd zou openbreken. Gelukkig raakt de bal vol het aluminium. Nog een paar schoten die door de goedspelende VCG-verdedigers worden opgevangen. En verder kabbelt de wedstrijd daarna naar het einde. Weer verlengen.

Penalty!

Ook in de verlenging weinig kansen te noteren. De ploegen zijn aan elkaar gewaagd. De supporters drinken hun zenuwen weg met een biertje of een ander drankje. Het eerste deel van deze verlenging gaat zonder echte kansen voorbij. Nog 15 minuten en dan penalties. Maar het zal anders lopen. Niet tien  strafschoppen maar één penalty beslist de wedstrijd. Mitchell heeft zich los gemaakt van de verdediger en kan zo naar het doel lopen. In de loop wordt hij binnen de zestien van achteren gehaakt. PENALTY! Dezelfde man die het doelpunt in de eerste helft van VCG afkeurde, roept nu de leidsman naar de kant. En de scheids wijst na even te hebben overlegd naar de stip. Andy is al in looppas onderweg naar het vijandelijke doel. Het is duidelijk wie de strafschop neemt. De bal gaat rechts van de keeper die in zijn linkerhoek ligt. Het is 1-0 voor VCG! Uitzinnig is de reactie op deze rake penalty. De spelers vliegen elkaar in de armen en zes minuten later doen ze dit nog een keer. Maar deze keer omdat de promotie wordt gevierd met iedereen. Wat er de komende uren staat te gebeuren laat zich wel raden.

GEFELICITEERD MET HET BEHALEN VAN DE VIERDE KLASSE!